nieuws

Omwonenden en gemeente Dalfsen liggen nog steeds overhoop over Jagtlusterallee

De Jagtlusterallee bij Nieuwleusen
De Jagtlusterallee bij Nieuwleusen
De aanleg van de nieuwe Jagtlusterallee bij Nieuwleusen is nog steeds onderwerp in de strijd tussen omwonenden en de gemeente Dalfsen. Maandagavond houdt de actiegroep Behoud Bomen Jagtlusterallee een pamfletactie om te benadrukken dat bomenkap onnodig is.
De actiegroep kreeg voor het weekend een tegenslag te verwerken, omdat het college van B en W de gemeenteraad voorstelt om bij de herinrichting van de Jagtlusterallee te kiezen voor de 80-kilometervariant.
Dat betekent dat er, volgens het voorstel, zo'n twee- tot zeshonderd bomen gekapt moeten worden.

'Keuze voor 60-kilometervariant'

En dat terwijl omwonenden, maar ook organisaties als Veilig Verkeer Nederland en Landschap Overijssel, de gemeente adviseren om te kiezen voor de 60-kilometervariant.
In dat geval kunnen de meeste van de bedreigde zeshonderd bomen blijven staan. Alleen ongeveer honderd volwassen bomen het dichtst langs de huidige smalle rijbanen, zouden bij een snelheidsverlaging moeten sneuvelen.  

Reëele optie

Maar de 80-kilometervariant blijft een reële optie en dus gaat de pamflettenactie door. Om 19.00 uur maandagavond verzamelt de actiegroep zich om pamfletten aan bomen langs de Jagtlusterallee op te hangen.
De actiegroep vreest behalve de bomenkap ook een toename van sluipverkeer en zwaar verkeer. Daarnaast vinden zij dat de weg geen ontsluiting is voor de nieuwe wijk van Nieuwleusen.

Opknapbeurt

De Jagtlusterallee bij Nieuwleusen is al geruime tijd onderwerp van gesprek. De belangrijkste verkeersverbinding tussen Nieuwleusen en Dalfsen is namelijk toe aan een opknapbeurt. De gemeente wil de weg verbreden om de verkeersdoorstroming te bevorderen.
Er zijn verschillende scenario's om dit te realiseren: één met een 60-kilometervariant en één met een 80-kilometervariant.

Petitie

Het college zegt zich bewust te zijn van het protest van de omwonenden tegen een mogelijke 80-kilometerweg. De petitie die de actiegroep Behoud Bomen Jagtlusterallee vorige maand is gestart, is bijna achthonderd keer ondertekend.
De definitieve keuze is aan de gemeenteraad, die op dinsdag 6 juni alle voors en tegens bespreekt.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.