nieuws

Ontwerpen voor aanpak provinciale wegen in Vechtdal zijn klaar

De ontwerpen voor het optimaliseren van de provinciale wegen N340, de N48 en de N377 zijn klaar. Vandaag, morgen en volgende week dinsdag worden deze getoond tijdens inloopbijeenkomsten.
Er verandert een hoop op deze wegen. De uitgangspunten zijn het verbeteren van de veiligheid, betere doorstroming van het verkeer en het vergroten van de leefbaarheid.

Hessenpoort

De grootste verandering is het knooppunt bij Hessenpoort, de verbinding tussen de N340 en de A28. Een groot deel van de provinciale weg komt een stuk noordelijker te liggen.
De weg zal in beide richting tweebaans worden en er komt een viaduct over het spoor. De werkzaamheden zijn al begonnen. Zo zijn de elektriciteitsmasten al verhoogd en de nodige huizen gesloopt.

Opstelpunten

Bij de andere kruisingen - zoals die in Oudleusen - komen bredere opstelpunten en verkeerslichten die zo zijn afgesteld dat het verkeer optimaal kan doorstromen. Op de plek waar de N340 aansluit op de N48 verdwijnen de verkeerslichten en komen rotondes. 
Ook de N377 tussen Nieuwleusen en Balkbrug wordt grondig aangepakt. In Balkbrug wordt de provinciale weg verdiept aangelegd, waardoor er in het dorp een ongelijkvloerse kruising ontstaat.

Snelheid omlaag

Tussen Nieuwleusen en Balkbrug komen aparte rijstroken voor fietsers. De snelheid voor auto's gaat omlaag van 100 naar 80 kilometer per uur.
In Nieuwleusen, waar nu voor een groot deel 70 kilometer per uur gereden mag worden, gaat de snelheid terug naar 50 kilometer. Tot aan de Lichtmis blijft de maximumsnelheid 100 kilometer per uur.

Inloopbijeenkomsten

De provincie organiseert speciale inloopbijeenkomsten voor mensen die zien hoe de nieuwe provinciale wegen eruit gaan zien. Bezwaar maken is in veel gevallen niet meer mogelijk omdat de provincie al met de plannen heeft ingestemd.
De inloopbijeenkomsten zijn vandaag in het Rode Hert in Dalfsen, morgen (dinsdag 23 mei) in de Wiekelaar in Oudleusen en dinsdag 30 mei in 't Trefpunt in Balkbrug. De bijeenkomsten duren van 16.00 uur tot 20.00 uur.
Het hele project kost 200 miljoen euro. Het wordt in fasen uitgevoerd. In 2023 moet alles klaar zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.