nieuws

Extra treinen tussen Zwolle en Enschede laten op zich wachten

Treinspoor
Treinspoor
Er is nog geen duidelijkheid over het moment waarop er extra treinen ingezet kunnen worden op het traject Zwolle-Enschede. Een woordvoerder van de provincie Overijssel zegt dat er overleg wordt gevoerd over de inzet van die treinen. Dat overleg is nodig, omdat de bouw van een noodzakelijk perron op station Zwolle vertraging heeft opgelopen.
De provincie Overijssel wil dat er extra treinen buiten de huidige dienstregeling worden ingezet op het spoor tussen Zwolle en Enschede. Dat is nodig om de reizigers goed te kunnen vervoeren. 

Vertraging

Om de extra treinen te kunnen laten rijden, moet er een nieuwe perron worden gebouwd op het station in Zwolle. De bouw van dat perron heeft zeker een jaar vertraging opgelopen, omdat de aanbesteding van het werk is mislukt. Er moet nu een nieuwe aanbestedingsprocedure worden opgestart.
Syntus neemt eind dit jaar het reizigersvervoer tussen Zwolle en Enschede over van de NS. Op dat moment gaat Syntus ook met elektrische treinen rijden. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat op dat moment ook de extra treinen zouden gaan rijden. Volgens de provincie heeft de mislukte aanbestedingsprocedure geen gevolgen voor het moment waarop Syntus het vervoer overneemt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.