nieuws

Dauwpop kondigt extra veiligheidsmaatregelen aan na aanslag Manchester

De organisatie van Dauwpop in Hellendoorn heeft extra veiligheidsmaatregelen aangekondigd voor het evenement komende donderdag.
Dat doen ze als reactie op het nieuws uit het Engelse Manchester, waar gisteravond een aanslag werd gepleegd bij een concert. "Het is natuurlijk verschrikkelijk wat daar gebeurt is", zegt organisator Frank Satink over de gebeurtenis.
Over de veiligheidsmaatregelen: "Wij hebben standaard controles op het terrein qua veiligheid, maar wij gaan wel wat dingen opschalen ja." Satink wil daar niet in detail over treden: "Dat zijn dingen die mensen zo min mogelijk zien. Wel merken bezoekers concreet dat wij de tassen extra controleren."
Burgemeester Anneke Raven van de gemeente Hellendoorn bevestigt dat er extra gefouilleerd zal worden. "Maar dat gebeurde altijd al op met name drugs. Nu zal het iets uitgebreider zijn. Maar het blijft gewoon een gezellig familiefestijn, zoals altijd."

Positieve boodschap

Maar de organisatie laat ook weten dat ze positief blijven in donkere tijden: "Muziek verbroedert en brengt mensen samen, dus laten we er donderdag met zijn allen een fantastisch festival van maken en het leven vieren!"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.