nieuws

Hengelo zegt zorgcontract met MTS Zorg op

De gemeente Hengelo heeft per 1 juni het zorgcontract met MTS Zorg uit Hengelo opgezegd. Er zouden diverse misstanden zijn bij het zorgbureau. Directeur Hülya Tangut zegt dat hier niets van klopt.
"Ze proberen kleine zorgbureau's kapot te maken en dat accepteer ik niet", zegt directeur Julia Tangut van MTS Zorg. Ze heeft het zorgbureau zelf opgebouwd en heeft inmiddels tien cliënten. Die worden per 1 juli ergens anders ondergebracht.
Een duidelijke reden voor het opzeggen van het contract heeft ze niet gekregen zegt de directeur. "Er zouden cliënten van mij anoniem geklaagd hebben bij de gemeente, maar ik heb nooit klachten gehad", zegt Tangut.

Fraude

De gemeente Hengelo heeft tijdens een onderzoek diverse tekortkomingen geconstateerd. Zo bleek dat er uren zijn gedeclareerd die niet ontvangen zijn, dat loonstroken van een medewerker niet klopten, en dat er ongeschoold personeel aan het werk was. Ook is er door de belastingdienst beslag gelegd op de bezittingen vanwege een belastingschuld.
"Er is sprake van fraude en ondermijning. MTS is in april 2017 in gebreke gesteld en heeft de kans gehad om haar tekortkomingen te herstellen. Daar zijn ze niet in geslaagd", zegt wethouder Jan Bron van Hengelo.

Aanvechten

Hülya Tangut van MTS zegt dat de gemeente Hengelo haar cliënten heeft geïntimideerd en is woedend. Ze heeft een advocaat in de arm genomen en gaat de zaak aanvechten. Volgens haar hebben haar cliënten aangegeven niet naar een andere zorgaanbieder te willen. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.