nieuws

Finse, Duitse en Nederlandse voetballers strijden om Netherlands Cup in Ommen

De openingswedstrijd: Finland vs. Nederland
De openingswedstrijd: Finland vs. Nederland
Zo'n 1.300 voetballers uit Finland, Duitsland en Nederland strijden dit weekend om de 'Netherlands Cup' in Ommen.
De eerste wedstrijd van dit weekend is inmiddels gespeeld: Finland tegen Nederland. ''Hoe vaak maak je dat nou mee?", vraagt mede-organisator Maurice Paarhuis zich af. "Onze voetbalspelers vinden het ontzettend leuk om tegen internationale teams te spelen."

1300 deelnemers

De Ommense voetbalvereniging OZC organiseert al zestien jaar lang internationale toernooien in samenwerking met Komm Mit, een Duitse voetbalorganisatie die voetbalverenigingen in Europa samenbrengt.
Jaarlijks zijn er drie internationale toernooien in Ommen. Dit weekend strijden teams uit Finland, Duitsland en Nederland om de 'Netherlands Cup'. In totaal zijn er zo'n 1.300 deelnemers, verdeeld over 65 teams. 

Internationale wedstrijden voor amateurs

Overdag is er een programma op het voetbalveld, maar 's avonds gaan de internationale deelnemers weer naar hun onderkomen.
''Komm Mit heeft de overnachting geregeld. De deelnemers verblijven bij Ponypark Slagharen. Er wordt niet alleen gevoetbald. De deelnemers kunnen bijvoorbeeld ook naar Giethoorn, of gaan karten,'' vervolgt Paarhuis.
Het toernooi is bedoeld voor voetballers in een C-, D-, E- of F-team. ''Voor iedereen, eigenlijk", legt Paarhuis uit. "Met deze samenwerking willen we laten zien dat je niet per se hoog hoeft te voetballen om internationale wedstrijden te kunnen spelen.''

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.