nieuws

Brand in Deventer: "Zie mij hier de komende maanden geen zaak runnen"

De grote brand in de binnenstad van Deventer heeft veel schade veroorzaakt. De brand ontstond kort na vijf uur vanmorgen en inmiddels kan voorzichtig de balans op worden gemaakt. "Ik zie mij hier de komende maanden geen zaak runnen", reageert Herko Uddink van koffiezaak Kaldi.Â
Sinds kwart over zes vanmorgen staat Uddink te kijken naar de bluswerkzaamheden. "Er zijn betere omstandigheden om in wakker te worden. Ik sta te kijken hoe mijn winkel naar de verdoemenis gaat", zegt hij balend. 

Liters water in de winkel

Het vele water dat bij het blussen is gebruikt, komt allemaal terecht in de winkel van Uddink op de begane grond. "Het pand zit vol met liters water. Toen ik de deur opende stroomde er een klein riviertje naar buiten. Ik zie veel rook, water en roet."
Uddink heeft het geluk dat er op zijn verdieping geen brand ontstond. Desondanks is de schade groot. "Het is wel vaker gebeurd hier en nu is het mij overkomen."

Kleinere markt dan normaal

De vrijdagochtendmarkt op de Brink in Deventer gaat door, maar wel in een "afgeslankte vorm", zegt de marktmeester. Twee derde van de markt is opgebouwd en kan gewoon doorgaan. Het andere deel van de markt, ter hoogte van de Spijkerboogsteeg, gaat niet door. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.