nieuws

Maurits von Martels is ingeburgerd in de Tweede Kamer: "Ik mis de fysieke inspanning"

Maurits von Martels zit nu twee maanden voor het CDA in de Tweede Kamer en is daar al lekker ingeburgerd. Wel mist hij het boerenbestaan. "Vooral de fysieke inspanning is een gemis. Ik ga dan ook maar vaak even een stukje fietsen door Den Haag," zei hij in Overijssel Vandaag.Â
Von Martels werd met een dikke 25.000 voorkeurstemmen in de nieuwe Tweede Kamer gekozen. Hij heeft zich al flink moeten inlezen in een groot aantal dossiers, waarvoor hij namens het CDA verantwoordelijk is. "Het spoor, glastuinbouw, toerisme; het zijn zomaar een paar taken die ik me eigen moet maken. Best een heleboel werk, maar ontzettend leuk."

Maidenspeech

Von Martels heeft zijn maidenspeech al gehad. "Hoewel iedereen het er over had, vond ik het zelf eigenlijk niet zo spannend. Die speech ging over externe veiligheid met betrekking tot Dupont in Dordrecht."

Toer de boer

Nadat hij zich had genesteld in de kamer, is Von Martels het land ingetrokken. "Ik heb een soort 'toer de boer' gehouden waarbij ik verschillende bedrijven heb bezocht. Ook om iedereen te bedanken voor het feit dat ze me gesteund hebben."

Nieuwe media

Nieuwe media zijn ook belangrijk. "Binnenkort ga ik een live-uitzending op Facebook houden. Daar mag iedereen mij vragen stellen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.