nieuws

Erbens Vechtdaltoer neemt hittemaatregelen

Erbens Vechtdaltoer, de fietstoer van Erben Wennemars, neemt extra hittemaatregelen op deze warme dag. Extra waterposten, fruit voor de fietsers en oplettendheid van de organisatie moet fietsers door deze warme dag leiden. De eerste deelnemers zijn vanmorgen om 07.00 uur vertrokken.
In totaal kunnen er vijf afstanden gefietst worden: 50, 70, 90, 130 en 170 kilometer tussen Dalfsen en het Duitse Uelsen. "De diehards die meedoen in de langste afstand zijn meestal ervaren fietsers. Zij zullen ook gewend zijn om in de hitte te fietsen", aldus Johan Veldman van Erbens Vechtdaltour.
Juist de groep deelnemers aan kortere afstanden houdt de organisatie goed in de gaten. "In die afstanden doen veel e-bikers mee. Zij zijn vaak iets minder ervaren. Alle deelnemers hebben ons telefoonnummer. Ook is de organisatie actief op de route op bijvoorbeeld motoren. We zijn snel ter plaatse", aldus Veldman. 
Om 09.00 uur is het officiële startschot gegeven met Erben Wennemars en de sponsors. Het geld dat wordt opgehaald met de fietstour gaat naar het Ronald McDonald-huis in Zwolle en Stichting ALS.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.