nieuws

Na Amsterdam en Sydney heeft nu ook Rijssen-Holten een fietsburgemeester

"Het is toch een goed en uniek gezelschap." Was getekend: Theo de Rooij. In de jaren 80 zelf wielrenner; nu de nieuwe fietsburgemeester van de gemeente Rijssen-Holten.
Burgemeester Arco Hofland van de gemeente maakte van De Rooij vanmiddag tijdens een bijeenkomst officieel de fietsburgemeester. Een gouden ketting met een fietsbel, als symbool van de fietsburgemeester
De Rooij legt uit dat hij met een doel is aangetrokken: "We moeten van Rijssen-Holten de fietsstad van Nederland volgend jaar maken. De concurrentie komt uit Rotterdam, een nek-aan-nek strijd. Mensen kunnen nog twee dagen stemmen.

Fietsen maakt gelukkig

Tussen de racefietsen en wielrenpetjes stond hij vanmiddag, De Rooij. Met het nieuws van de overwinning van Tom Dumoulin nog in het achtergrond en de zon in volle glorie buiten. De Rooij beschrijft waarom Rijssen een kans maakt om de fietsstad van Nederland te worden.
"Rijssen is een gemeente waar veel gefietst wordt; veel recreanten, maar ook wedstrijd die hier langs komen. Er liggen veel goede fietsverbindingen. En ze hebben ook in Holten ontdekt dat je van fietsen blij en gelukkig wordt. Toen hebben ze bedacht om mij fietsburgemeester te maken."

Amsterdam, Sydney.....Rijssen!

En dat zijn er helemaal niet veel; alleen Amsterdam en Sydney hebben in de wereld een officiële fietsburgemeester. De Rooij: "Ik vind het een grote eer. Zeker als je kijkt hoe weinig er zijn. Een uniek gezelschap."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.