nieuws

'Gevaarlijke honden' en hun baasjes houden protestmars in Enschede (UPDATE)

Vijfendertig eigenaren van honden die als 'gevaarlijk' worden bestempeld, houden in Enschede een protestmars. Het gaat om rassen zoals pitbulls, staffords en bulldogs.Â
De hondenbezitters zijn tegen het plan van de Raad voor Dieraangelegenheden om een lijst te maken met "hoog risico"-honden. De raad wil zo iets doen tegen het aantal bijtincidenten.
Voor honden die op de lijst staan, moeten gerichte maatregelen worden genomen. Zo moet de eigenaar verplicht een hondencursus volgen. Als de hond één keer een ernstig bijtincident veroorzaakt, moet hij worden afgemaakt. Ook komen er strenge regels voor het uitlaten van de hond.
Nathalie van Dijk uit Enschede is eigenaar van een pitbull en organiseert de protestmars vanmiddag in Enschede. Ze vindt dat deze honden onterecht een slecht imago hebben. Ze is het eens met de verplichte cursus, "maar die zou dan voor alle honden moeten gelden", zegt Van Dijk.
De protestmars is om 14.00 gestart bij de ingang van het Volkspark in Enschede. Van daaruit wordt richting het centrum gelopen. De tocht eindigt weer bij het park.
Vanwege de warmte kunnen hondenbezitters ook zonder hond meelopen. Langs de route wordt gezorgd voor verkoeling voor de honden. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.