nieuws

PvdA-plan armoedebestrijding Hof van Twente valt niet overal goed

Het vorige week gepresenteerde armoedebestrijdingsplan van de Partij van de Arbeid in de gemeente Hof van Twente kan niet overal op goedkeuring rekenen. Met name de VVD ziet niet veel in de plannen van de lokale sociaal democraten.
Die kwamen in een weekblad met een paginagrote advertentie waarin er een pakket aan maatregelen werd voorgesteld om mensen die het niet zo breed hebben te kunnen helpen. Zo werd er onder meer voorgesteld om vrijwilligerswerk te gaan betalen en om schulden over te laten nemen door de gemeente om mensen met een schone lei opnieuw te kunnen laten beginnen. 

VVD is tegen

De VVD-fractie vindt dat de PvdA met de advertentie net doet alsof er vanuit de gemeente niets gedaan wordt om de armoede te bestrijden.
"Er gebeurt juist heel veel", aldus fractievoorzitter Gerda Bruins, die het zeker niet eens met het plan om vrijwilligerswerk te gaan belonen. "Het doel moet altijd zijn om mensen weer aan het werk te helpen, niet om de bestaande situatie te stimuleren."

Doors Wide Open

Bij de stichting Doors Wide Open zien ze wel wat in de plannen van de PvdA. Doors Wide Open is een organisatie die zich, zonder structurele subsidie, met particuliere middelen inzet om mensen die onder de armoedegrens leven te helpen. Dat gebeurt vanuit een idealistische opvatting en ook door mensen die het zelf ook niet makkelijk hebben.

Wasmachines

Zo wordt er voedsel verbouwd en oude wasmachines en fietsen gerepareerd die weer aan mensen worden gegeven die dat het hardste nodig hebben.
Oprichter Seine Braakman hoopt dat hij aan tafel kan met de PvdA om de plannen te bespreken. "Er zitten goede punten in waarmee de maatschappij en het bedrijfsleven nog nadrukkelijk wordt verzocht om een steentje bij te dragen. Dat is een goede zaak."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.