nieuws

Drie aanhoudingen na rumoerige nacht in centrum Almelo

Drie personen zijn afgelopen nacht aangehouden na vechtpartijen op en rond het Amaliaplein in Almelo. Twee personen zijn aangehouden omdat ze bevelen van de politie niet wilden opvolgen en één is opgepakt wegens belediging.
Even na 02.00 uur werd een vechtpartij gemeld bij een horecagelegenheid aan de Grotestraat-Zuid in Almelo. Gealarmeerde agenten stuitten op meerdere opstootjes en vechtpartijen op straat. In verband met het Twentse Lente-festival was het druk in de stad.

Groepen scheiden

Omdat het een grote groep mensen betrof en er een broeierige sfeer hing, werd direct versterking opgeroepen. Samen met beveiligingspersoneel konden agenten diverse groepen scheiden en weg dirigeren. Een aantal mensen wilde hier echter niet aan meewerken en probeerden toch weer bij het plein te komen. 

Uiteindelijk hebben agenten geweld gebruikt om de groepen uit elkaar te houden door gebruik van de wapenstok en de inzet van een politiehond. De groepen probeerden via allerlei omwegen alsnog weer terug te komen bij de plek waar de ruzie was ontstaan. Daarop werden alle toegangswegen rondom het Amaliaplein afgesloten en de cafés verzocht hun deuren te sluiten.

Nog geen aangiftes, politie bekijkt de camerabeelden

Tot op heden zijn er bij de politie geen aangiftes binnengekomen van de aanleiding, een vechtpartij bij een horecagelegenheid. De politie gaat de camerabeelden bekijken en sluit meer aanhoudingen niet uit. Inmiddels hebben diverse mensen al beelden naar de politie gestuurd, ook deze worden bekeken.
De organisatie van het Twentse Lente festival betreurt dat de onrust een vroegtijdig eind maakte aan het gezellige weekend.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.