nieuws

Teleurstelling bij autistische Sem (12) uit Almelo: geen ontmoeting met idool Boef

Sem (midden) op het Twentse Lente-festival
Sem (midden) op het Twentse Lente-festival
Het had de dag van z'n leven moeten worden. De twaalfjarige autistische Sem uit Almelo keek al weken uit naar de meet & greet met rapper Boef, vrijdagavond op het Twentse Lente festival. Maar dat liep anders dan gedacht: Boef ging er snel vandoor.
Zijn zus, Esma Cakir, deelt een fel betoog op Facebook. Deze is gericht aan de rapper.

Weken in spanning

"Sem was echt al weken in spanning. Hij kon amper geloven dat hij zijn grote idool zou ontmoeten. De dagen werden zelfs afgeteld", vertelt Esma.
"Ondanks dat het vanwege zijn autisme niet makkelijk is druk bezochte plekken te bezoeken, verzamelde hij alle moed om tussen het drukke publiek te gaan staan."

'Auto wegscheuren'

Maar toen het eindelijk tijd was om de rapper te ontmoeten, stond er een enorme menigte voor de afgesproken plek. En net op dat moment ziet Esma een zwarte auto wegscheuren.
Esma: "Mijn gevoel zei al dat er iets niet klopte, maar ik ga geen onduidelijkheid scheppen bij iemand die zoveel waarde hecht aan duidelijkheid."

'Geen zin'

"Er kwam netjes iemand van de organisatie ons te woord staan", vertelt Esma. "Die zeiden dat Boef er 'geen zin' in had en daarom weg is gegaan."
De organisatie van het Twentse Lente-festival zegt hierover: "Het niet doorgaan van de meet & greet is een beslissing geweest van de mensen van de programmering en het management van Boef. Wij als organisatie hebben weinig invloed gehad op het cancelen."

Enorme drukte

Dat Boef de meet & greet niet zag zitten is misschien te verklaren door de drukte: "Het plein stond afgeladen vol", zegt de organisatie. "Het was onverantwoord om het door te laten gaan."
Dat beaamt Esma ook: "Voor het gebouw stond het vol met gillende pubers. Op dat moment was er bijna geen doorkomen aan."

Contact met 'winnaars'

Hoewel de organisatie benadrukt dat het niet hun schuld is, willen ze het positief afhandelen. "Je kunt het niet goedmaken, maar we willen wel iets van een kleinigheidje geven."
"Ik heb al contact gehad", zegt Esma. "Het heeft niet aan hun gelegen. Mijn verhaal is ook echt alleen aan Boef gericht."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.