nieuws

Gat in begroting Hanzedagen Kampen, maar burgemeester hoopt vooral op een mooi feestje

Grofweg 200.000 euro is het gat in de begroting van de internationale Hanzedagen in Kampen. Toch lijkt burgemeester Koelewijn daar niet wakker van de te liggen: hij hoopt vooral op een mooi feest.
Sterker nog: als Koelewijn mag kiezen, heeft hij liever dat het festival goed verloopt. Later volgt de rekening wel.
"Ik hoop op een geslaagde editie van de Hanzedagen, waar ongelooflijk veel bezoekers met heel veel plezier ooit weer aan zullen terugdenken: dit was Kampen", aldus Bort Koelewijn.

'Steeds concreter'
Toch probeert de burgemeester nog sponsoren voor het evenement te vinden dat over 2 weken begint. "Daar doen we op dit moment ons best voor. Wij werken nog steeds met ramingen, maar het wordt steeds concreter. Zowel wat de kosten-kant betreft als wat de inkomsten betreft."

"We proberen de kosten laag te houden en de inkomsten op te hogen. En zo hopen we dat gaatje te dichten."

Veldslag
Het complete programma voor het vierdaagse festival werd vandaag gepresenteerd. Opvallend onderdeel: het naspelen van een veldslag.
"Kampen is in 1427 aangevallen door de Heren van Gelder. Om Kampen te verdedigen waren de Ridders van de IJssel nodig en ze hebben de aanval afgeslagen", vertelt organisator Niek van der Sprong. 
Schepen
Onmisbaar in het programma van de Hanzedagen zijn boten. Er worden er honderden verwacht. 
Naast de beroemde Kamper Kogge komen er nog twee opvallende koggeschepen naar de Hanzedagen. "Er komen er nog twee uit Duitsland. Er zijn er dus drie in totaal en daar wordt een speciale aanlegsteiger voor gemaakt." 

De Hanzedagen beginnen op 15 juni.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.