nieuws

Rijssen-Holten aan kop in race naar titel Fietsstad 2018

Rood stoplicht voor fietsers
Rood stoplicht voor fietsers
De gemeente Rijssen-Holten heeft de eerste etappe gewonnen in de race die moet leiden naar de uitverkiezing Fietsstad van het jaar 2018. Die prijs is uitgeschreven door de Fietsersbond.
In de gemeente Rijssen-Holten vulden in totaal 3150 inwoners een online enquete in van de Fietsersbond. Daarin moesten zij vragen beantwoorden over de ideale fietsgemeente.
Met 3150 reacties steekt Rijssen-Holten nummer twee Rotterdam ruim voorbij. Die heeft 2000 steunbetuigingen via de enquete.

Fietsers in Zwolle blij met verkeerslichten

In heel Overijssel zijn 7140 stemmen uitgebracht via de enquete, waaruit onder blijkt dat fietsers in Zwolle blij zijn met de fietsersvriendelijke afstelling van de verkeerslichten. 
Wethouder Jan Aanstoot reageert verheugd op de koppositie van zijn gemeente: "Dankzij ieders bijdrage krijgt fietsend Nederland een stem en geeft ons dit veel input om aan een nog beter fietsklimaat te werken."
In de maand juni staat Holten in het teken van de fiets. Holten is met haar ligging aan de Holterberg een toeristische trekpleister en bij uitstek een prachtig fietsdorp. Diverse fietsactiviteiten worden georganiseerd van arrangement tot clinic, voor de recreatieve én sportieve fietsers, voor
jong én ouder. Het dorp heeft ook een eigen fietsburgemeester: oud wielrenner en voormalig ploegleider Theo Rooij. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.