nieuws

Naaktfoto's ex-vrouw echtpaar Vollenhove inzet kort geding

Rechtbank Overijssel Zwolle
Rechtbank Overijssel Zwolle
Een voormalig echtpaar uit Vollenhove, maakt elkaar sinds de scheiding in 2014 het leven zuur. De man beweert dat hij sinds de scheiding door zijn ex-vrouw belaagd wordt met vervelende e-mails, berichten en tal van naaktfoto's van zijn ex, met als doel om hem terug te winnen. Hij eiste vandaag in kort geding dat het sturen van de pornografische afbeeldingen stopt en hij wil een contactverbod op straffe van een dwangsom.
Maar de advocaat van de ex-vrouw, die zelf niet in de rechtszaal aanwezig was, zegt dat de vrouw op haar beurt ook veel dreigende en vervelende berichten van haar ex-man heeft ontvangen met als doel om haar psychisch kapot te maken.

Naaktfoto's in emotionele bui verstuurd

"Het klopt dat ze in 2015 een aantal naaktfoto's gestuurd heeft", zegt advocaat Uijt den Boogaardt  "ze deed dat in een emotionele bui."
Maar de vele tientallen foto's die de man in 2016 op zijn telefoon heeft ontvangen zijn volgens de advocaat niet door de vrouw verstuurd, maar door een ex-vriendje van haar.
Tijdens het kort geding werd duidelijk dat beide partijen willen dat er een einde komt aan de slepende kwestie die inmiddels al een aantal rechtszaken heeft opgeleverd. Ze vorderen allebei een contactverbod. Bovendien wil de ex-vrouw dat alle naaktfoto's gewist worden en dat er een verspreidingsverbod komt.

Discriminatie

De man wil dat er een einde komt aan het versturen van de berichten, e-mails en naaktfoto's en dat de discriminerende opmerkingen aan het adres van zijn huidige vrouw stoppen.
Zo zou zijn ex-vrouw zich meerdere keren schuldig hebben gemaakt aan kwetsende opmerkingen over de donkere huidskleur van zijn huidige vrouw die ze uitmaakt voor "zwarte aap". "Voor dergelijke opmerkingen worden voetbalwedstrijden stilgelegd'', aldus raadsman Schut.

Psychische druk

Advocaat Esther Uijt de Boogaardt liet tijdens de rechtszaak weten dat haar cliënt niet in de rechtszaal aanwezig was omdat ze onder grote psychische druk staat. "Haar ex-man is erop uit om haar kapot te maken", aldus de advocaat "hij heeft de naaktfoto's aan iedereen laten zien, en spreekt slecht over haar in het bijzijn van mensen die haar kennen. Zelfs haar therapeute heeft hij naaktfoto's toegestuurd"
Beide partijen spreken van een trieste zaak, die volgens de ex-vrouw het resultaat is van een uitermate slecht huwelijk waarin ze psychisch en lichamelijk mishandeld is en volgens de ex-man het resultaat is van een verbitterde ex-vrouw die het verleden niet kan los laten.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.