nieuws

Ondernemers Nieuwleusen betreuren besluit Jagtlusterallee: "Voelen ons in de steek gelaten"

Wat waren ze blij gisteravond: de actievoerders, nadat de gemeenteraad van Dalfsen hen steunde om de zeshonderd bomen aan de Jagtlusterallee bij Nieuwleusen te redden. Maar in het dorp is lang niet iedereen blij met het plan. De ondernemers vinden dat de weg juist moet worden aangepakt.
"Dit heeft hele negatieve gevolgen", legt onderneemster Arenda Brinkman uit. "Niet alleen voor de ondernemers, maar ook voor de bewoners van het dorp."

Belemmering

"Het huidige besluit vormt een belemmering voor de toekomstige groei van Nieuwleusen en omgeving, een groei die de gemeente ook heeft voorspeld." Bij die groei hoort een ontsluitingsweg waar een snelheid van 80 kilometer per uur is toegestaan, meent Brinkman. En geen 60-kilometervariant, zoals de gemeenteraad nu heeft bepaald.
"Wij hebben als ondernemers namelijk niet alleen de N377 nodig, maar ook de Jagtlusterallee. En daar zijn nu al knelpunten." Brinkman en haar collega's voelen zich dan ook in de steek gelaten door de gemeente. 

'Tijden veranderen'

Over de kap van zeshonderd bomen zegt Brinkman: "Het zijn er geen zeshonderd, maar ruim vierhonderd. Dat gaat je als liefhebber natuurlijk aan het hart, maar bij de herinrichting als 80-kilometerweg worden er 280 teruggeplant."
"Dan gaat het nog maar om het verlies van ruim honderd bomen. Dat is jammer, maar tijden veranderen en we moeten nu mee."

'Weloverwogen besluit'

Brinkman weet nog niet hoe zij en andere ondernemers het protest tegen het besluit van de raad gaat vormgeven. "Voor flyeren en posters ophangen zijn wij te druk met ondernemen. Maar we kunnen allerlei andere acties bedenken."
De ondernemers zijn in ieder geval niet van plan de handdoek in de ring te gooien. "We willen niet over drie tot vijf jaar weer met elkaar in conclaaf omdat dan de gevolgen van dit besluit aan den lijve ondervonden worden. We willen de gemeente ervan overtuigen een weloverwogen besluit te nemen."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.