nieuws

Binnenstadbewoners van Kampen nemen overlast door Hanzedagen voor lief

De hele week zijn ze al aan het opbouwen in Kampen. Parkeerplaatsen en wegen in de binnenstad zijn tijdelijk afgesloten. Dat leidt soms tot wat overlast voor de bewoners.Â
De meeste Kampenaren nemen het allemaal voor lief. "Het is toch een fantastisch evenement, dan moet je je als bewoner maar even aanpassen", zegt binnenstadbewoner Cor Stam.
Ook winkelier Ab-Wim de Kleine hoort klanten wel eens klagen maar zelf merkt hij er weinig van. "We weten al lang dat de stad minder goed bereikbaar zal zijn, maar als je een beetje je best doet zijn de winkels zijn nog steeds bereikbaar", zegt de Kleine.

Gratis parkeren

Burgemeester Koelewijn is trots op het evenement en nodigt iedereen uit om te komen. "Er is gratis parkeren en er rijden gratis pendelbussen". Er komen honderdduizenden bezoekers op het evenement af.

Veiligheidsmaatregelen

Kampen neemt extra preventieve veiligheidsmaatregelen. Met zoveel internationale bezoekers in de stad is Kampen mogelijk een doelwit. "Ik sta in nauw contact met de politieleiding, en tot nu toe is er geen enkele aanleiding om ons zorgen te maken", zegt Koelewijn.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.