nieuws

Het Grootste Kennisfestival swingt de pan uit in Deventer Havenkwartier

Met 2500 gasten, 15 muziekgroepen en vele tientallen sprekers is het centrale thema innovatie in het Deventer Havenkwartier verpakt in de vorm van een festival. Met Lowlands als inspiratiebron.
En die formule slaat aan. Sprekers als Jos de Blok, Yuri van Geest en Patrick van der Pijl trekken volle tenten. Tenten ja, want die staan er - geheel in festivalstijl- volop op de kade van de Deventer binnenhaven. En heb je genoeg van zo'n speech dan is er op het grote podium telkens live-muziek. En is er volop festival-food te verkrijgen.

Inspirerend

De Sallanders Kornelis Wetsema en Rudie Jansman verzonnen de formule op het Lowlands festival in Biddinghuizen. "Daar is de hoofdmoot muziek en daarbij sprekers", aldus Wetsema. "Hier is het net andersom. Eerst sprekers, en daarnaast muziek en eten en drinken."
De festivalgangers zijn enthousiast en roemen de combinatie. "Inspirerend en ontspannend tegelijk", aldus bezoekende consultant met een biertje in zijn hand. De organisatoren krijgen louter lof. "Misschien is het wel een gouden formule", zegt Wetsema. "We gaan op andere plekken in Nederland zoiets opzetten. En we gaan ook naar België. Ja, we zijn best trots."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.