nieuws

OM eist achttien jaar cel tegen verdachte van moord Joey Moes uit Enschede

Tegen de man uit Hengelo die wordt verdacht van de moord op de Enschedeër Joey Moes is een celstraf van achttien jaar geëist. Moes werd op 17 december 2014 in zijn hoofd geschoten en overleed. Daarnaast wordt hij verdacht van het plegen en beramen van overvallen op verschillende plekken in Nederland, onder meer in Zwolle.
Joey Moes werd op 17 december 2014 doodgeschoten in Enschede. Volgens het OM heeft de verdachte hem van dichtbij in het gezicht geschoten, waarna het slachtoffer overleed. De verdachte zou Moes met een smsje naar een parkeerplaats in Enschede hebben gelokt en hem vervolgens hebben neergeschoten.

Drugs

Volgens de officier van justitie zou de verdachte onder grote druk hebben gestaan, doordat hij met Moes een conflict over drugs had. Moes zou enkele weken voor zijn dood de verdachte hebben mishandeld. De Hengeloër zou steeds radelozer zijn geworden, een vuurwapen hebben geregeld en Moes hebben doodgeschoten.
De verdachte heeft steeds ontkend en verklaard dat een zekere 'Sam' betrokken is bij de moord. Dat scenario is onderzocht, maar volgens de officier van justitie bestaat 'Sam' niet. 

Overvallen

De verdachte werd op 23 juni 2015 vrijgelaten in het moordonderzoek. Volgens het OM heeft hij daarna meerdere overvallen gepleegd en beraamd. In november 2015 zou hij samen met anderen een taxichauffeur in zijn woning in Zwolle hebben overvallen. Een maand later zou hij in Eck en Wiel een man hebben mishandeld. Tot slot beraamde de man volgens het OM overvallen in Enschede en Rijssen.
De rechtszaak verliep vandaag niet zonder slag of stoot. Op de publieke tribune ontstond ruzie, waardoor de rechter de zaak een tijdje moest schorsen en het publiek naar huis stuurde. Alleen de familie mocht blijven zitten.
De rechter doet over twee weken uitspraak.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.