nieuws

Pegida-aanvoerder over demonstratieverbod in Enschede: "Wij komen zeker"

Videoboodschap Pegida-aanvoerder
Videoboodschap Pegida-aanvoerder
'Wij komen toch, ook al is er een verbod.' Die boodschap doet de Nederlandse Pegida-aanvoerder Edwin Wagensveld in een filmpje als reactie op het demonstratieverbod in Enschede, aankomende zondag. "Ik ga Project X uitroepen."
Wagensveld is het niet eens met het demonstratieverbod. "Ik ben woest", laat hij weten in een videoboodschap op het YouTubekanaal van de Nederlandse tak van de extreemrechtse groepering Pegida.
"We hebben een gesprek gehad op het gemeentehuis met politie en ambtenaren. Ik heb toen gezegd wie er zou komen spelen en wat voor problemen dat zou kunnen geven. Die problemen zijn nu hetzelfde als toen. Toen wilde men in gesprek. Toen wilde men afspraken maken. Ik ben elke afspraak nagekomen, de gemeente niet.”

Wagensveld roept mensen op om, ondanks het verbod, wel naar Enschede te komen. "Burgemeester, wanneer u dit gaat doen, heeft u zondag een probleem met mij. Want ik kom. En wij gaan zeker komen. Wij laten ons niet in ons hemd zetten. Ik heb het recht om mijn mening te uiten. Ik ga Project X uitroepen wanneer u dit gaat doen. Denk duidelijk na burgemeester, wat voor besluit u gaat nemen. Ik maak geen geintje. Ik kom mijn woord na."

Demonstratieverbod
De gemeente laat weten sterke aanwijzingen te hebben dat er een confrontatie komt tussen demonstranten en tegendemonstranten. "Hierdoor kunnen de openbare orde en veiligheid onvoldoende gewaarborgd worden, zowel voor de verwachte deelnemers aan de bijeenkomsten als voor de inwoners van Enschede."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.