nieuws

Gehavende Kamper Steur alsnog in het water tijdens de Hanzedagen in Kampen

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar de Kamper Steur ligt alsnog in het water tijdens de Hanzedagen. Aanvankelijk had het beeld een grote opknapbeurt nodig om te water te gaan, maar door een paar kleine donaties en veel werk van vrijwilligers is het toch gelukt.
Voor het herstel van het beeld is tienduizend euro nodig. Via een crowdfundactie moest dat bedrag gerealiseerd worden, maar dat is tot nu toe nog niet gelukt. 

Crowdfundingactie loopt nog

"De crowdfundingactie loopt nog door en er worden nog mondjesmatig bedragen gestort op de rekening. We hopen het bedrag binnen een paar maanden bij elkaar te krijgen zodat we de Kamper Steur volledig kunnen opknappen", zegt Jan Peter de Maas eigenaar van de Kamper Steur. 

Burgemeester Koelewijn

Niet alleen voor De Maas was het een noodzaak dat 'het symbool van de stad' weer het water in mocht. Zelfs burgemeester Koelewijn vroeg erom. "De burgemeester heeft mij zelf benaderd met de vraag of de Kamper Steur weer het water in mocht", meent De Maas. 

Win-win situatie

"De Kamper Steur trekt veel toeristen aan, wat goed is voor Kampen. Burgemeester Koelewijn kwam zelf met het idee om volgend jaar om tafel te gaan om te bespreken wat nodig is om de Kamper Steur in tact te blijven houden. Een win-win situatie dus", concludeert De Maas

Alleen tijdens de Hanzedagen

Het is de bedoeling dat de Kamper Steur alleen tijdens de Hanzedagen in het water blijft. "Na de Hanzedagen moet het beeld gauw uit het water, anders raakt het beeld te veel beschadigd en dat kunnen we niet hebben", aldus De Maas
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.