nieuws

Sloeproeien wint aan populariteit in Zwolle

Zeventig sloepen met in totaal ruim zeshonderd roeiers deden zaterdag in Zwolle mee aan de Grachtenrace. Dat is ook het maximum dat de organisatie toe laat.
Sloeproeien is steeds populairder. Vanuit het hele land kwamen deelnemers naar Zwolle om mee te doen met de wedstrijd. De organisatie zegt dat ze maximaal zeventig sloepen kunnen laten deelnemen aan de wedstrijd. Dat heeft met veiligheid te maken. Er is bijvoorbeeld niet genoeg ruimte voor al die sloepen.

Hofvlietvilla

De start en finish was bij de Hofvlietvilla. Volgens de organisatie een geschikte plek, maar niet groot genoeg om heel veel deelnemers op te vangen.
De sloeproeiers werden aangemoedigd door publiek, dat langs de kant en op de Rodetorenbrug stond te juichen. De afstand die de deelnemers aflegden was 16 kilometer.

Zwaar

De weersomstandigheden waren redelijk voor de deelnemers. Dat de zon weg bleef, was gunstig. Het was daarom niet te warm, maar de luchtvochtigheid was hoog. Dat maakte het voor de deelnemers zwaar.
De grachtenrace werd voor de negende keer gehouden in Zwolle. Het is één van de zwaarste races in het klassement van de Federatie Sloeproeien Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.