nieuws

Goorse brandweer mag niet uitrukken 'vanwege procedures'

Terwijl op een steenworp afstand een felle brand woedde in een schurencomplex achter doorzonwoningen, kon de Goorse brandweer niet uitrukken.
Diverse vrijwilligers waren al in de kazerne, maar omdat de bevelvoerder ontbrak mochten de Goorse spuitgasten niks doen. De brand die geruime tijd gepaard ging met hevige rookontwikkeling, is bestreden door brandweerlieden uit Diepenheim en Markelo.

Procedures

Omstanders snapten er niets van. De brandweer bevestigt dat 'Goor' niet mocht uitrukken. Volgens een woordvoerster van de brandweer Twente heeft dat te maken met procedures. Er was geen bevelvoerder beschikbaar, omdat er in Goor gebruikt wordt gemaakt van een zogenoemde vrije opkomst. Bevelvoerders in een piketregeling zijn niet verplicht om op te komen.
Veel bewoners van de nabijgelegen woningen spraken schande van het ontbreken van de Goorse brandweer. Eerder deze week kon ook de brandweer uit Wierden niet uitrukken door een tekort aan vrijwilligers. Brandweercommandant Stephan Wevers was niet beschikbaar voor commentaar.

Oorzaak niet bekend

De brand heeft aanzienlijke schade veroorzaakt. De oorzaak is niet bekend. Omwonenden is gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.