nieuws

Hinder verwacht door acties van FNV Spoor, staking op NS-station Zwolle

Treinreizigers moeten deze ochtend rekening houden met vertragingen. Leden van vakbond FNV Spoor leggen tussen 05.00 en 09.00 uur het werk neer op de stations Zwolle en Den Haag Centraal.Â
Door de acties kan het treinverkeer bij deze stations maar ook elders worden ontregeld. Wie onderweg niet voor verrassingen wil komen te staan, doet er verstandig aan de reisplanner regelmatig te checken of pas na de ochtendspits in de trein te stappen.
FNV Spoor telt ruim zesduizend leden. Op het NS-station in Zwolle staken veertig medewerkers. De treinen rijden daar dan ook niet. Op andere trajecten wel.

Rustig op NS station Zwolle

Omdat FNV Spoor de staking ruim van tevoren heeft aangekondigd zijn er weinig gestrande reizigers. Op het NS-station Zwolle is het dan ook zeer rustig.
De NS-werknemers voeren actie omdat ze willen dat de Nederlandse Spoorwegen weer meebieden op de concessies voor regionale lijnen. Ook moet NS stoppen met de werkgelegenheid uit de regio’s weg te halen.
Zij vinden ook dat NS de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer moet houden en ze willen dat er op alle dubbeldekkers twee conducteurs worden ingezet.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.