nieuws

Likken aan 'Zwolse balletjes', de lekkernij heeft vanaf nu een eigen postzegel

Postzegelverzamelaars opgelet! De Zwolse balletjes hebben vanaf nu een eigen postzegel. PostNL komt namelijk met een postzegelvel over tien typisch Nederlandse lekkernijen. En de Zwolse snoepjes zitten daar ook bij.
Samen met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland koos PostNL tien typisch Nederlandse lekkernijen. De meeste van de afgebeelde etenswaren zijn ook buiten de oorspronkelijke streek te koop, behalve de Zwolse balletjes en de Tielse kermiskoek.
Ook de Bossche bol, Limburgse vlaai, Goudse stroopwafel, Zeeuwse bolus, Groningse eierbal, Amsterdamse ui, het Drents kniepertie en het Fries suikerbrood hebben een eigen postzegel.

Omschrijving ingrediënten

Voor het ontwerp zochten Joost Overbeek, Maarten Geurink en Ayla Maagdenberg van Studio Overburen uit Amsterdam naar weergaven van de etenswaren, die meer vertellen dan alleen de afbeeldingen van alle lekkernijen. “We kozen voor beeldvullende kleurenfoto’s, waarbij op de foto een of twee handen elke lekkernij vasthouden. Aangezien lekkernijen vaak wat plakkerig of vettig in de hand aanvoelen, hebben we met rekwisieten als bordjes, schalen en doeken gewerkt”, vertelt Joost Overbeek.
De tabs naast de postzegels geven korte omschrijvingen, waardoor liefhebbers direct weer op de hoogte zijn van de ingrediënten en bereidingswijze van iedere lekkernij.

Vanaf vandaag te koop

Het postzegelvel ‘Nederlandse lekkernijen’ telt tien postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot 20 gram met een bestemming binnen Nederland. De postzegelserie is vanaf vandaag te koop bij alle winkels van Bruna en via Collectclub.nl en is onbeperkt geldig.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.