nieuws

Deventer basisschool De Ontdekking wint Techniek Inspiratieprijs

Het meest inspirerende idee om techniek te verweven in het onderwijs. De montessoribasisschool De Ontdekking in Deventer heeft dat. En dus won de school de Techniek Inspiratieprijs 2017 met een idee voor een techniekhuisje op het schoolplein.
In het huisje kunnen leerlingen van alles ontdekken op het gebied van techniek. Zoals zonne-energie en magneten.
De TechniekTrofee is een prijs om basisscholen in het zonnetje te zetten die een goed voorbeeld zijn of een goed idee hebben om techniek en wetenschap een belangrijke rol in het onderwijs te geven. De Ontdekking kreeg de prijs vandaag uitgereikt.

Overvallen

De leerlingen werden vanochtend overvallen door het televisieprogramma Het Klokhuis. Presentator Maurice Leede reikte een cheque ter waarde van 2.500 euro uit aan de school. 
Nick uit groep 6 had het niet zien aankomen. "Er waren zoveel goede ideeën, maar we zijn toch de beste." Levi uit groep 7 had al wel een vermoeden. "Er waren allemaal cameramensen, dus ik dacht al dat er een prijsuitreiking was."

Techniek in het onderwijs

De prijs is een initiatief van TechniekTalent.nu. Directeur Chris van Bokkum vertelt: "Het is belangrijk dat leerlingen vroeg in aanraking komen met techniek. We weten dat kinderen op de basisschool al een beroepsbeeld gaan vormen."
Ook basisschooldirectrice Inge Bokkema vindt het belangrijk dat haar leerlingen techniek leren kennen. "Techniek wordt een steeds belangrijker onderdeel in de maatschappij. Het is goed als kinderen op een jonge leeftijd hiermee in aanraking komen."
Met het prijzengeld gaat de basisschool lesmateriaal ontwikkelen om optimaal gebruik te kunnen maken van het 'techniekhuisje'. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.