nieuws

PvdA Hof van Twente wil onderzoek naar handelen van brandweer bij brand in Goor

Schuren in vlammen op in Goor
Schuren in vlammen op in Goor
De PvdA in Hof van Twente wil dat er een onderzoek komt naar het handelen van de brandweer bij de brand in Goor, afgelopen vrijdag. Naast de kazerne gingen meerdere schuren in vlammen op. Omdat er geen bevelvoerder van de brandweer was, kwam de brandweer uit Goor niet in actie.
"De PvdA snapt niet waarom een brandweerman in burger wel actie ondernam en bewoners van de belendende percelen uit hun huis heeft gehaald", zegt Fred Rijken, fractievoorzitter van de PvdA Hof van Twente. "Ons lijkt het absurd dat je als brandweerman kennelijk niet eens mensen uit de gevarenzone mag halen als je in de buurt bent. Wat elke burger wel mag, mag een brandweerman kennelijk niet."
De partij wil weten waarom de ene brandweerman wel iets heeft gedaan en de anderen dat niet mochten. Rijkens wil op deze manier ook voorkomen dat de persoon die wel mensen uit hun huis heeft gehaald disciplinair wordt gestraft omdat dat tegen de instructies in zou gaan. "De brand was fel en ik sluit niet uit dat de mensen in de woningen daadwerkelijk in gevaar kwamen."

Acht minuten
Rijkens: "De brandweer beweert dat ze binnen de acht minuten op de plek van de brand aanwezig was en daarom voldeden aan de opkomstsnelheid. De PvdA zegt dat met deze argumentatie de wereld op zijn kop wordt gezet. De maximale uitruktijd wordt nu ineens gebruikt om te rechtvaardigen dat er acht minuten niets is gebeurd, terwijl mensen mogelijk in gevaar zijn geweest."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.