nieuws

Binnenstad Enschede doet het beter dan vergelijkbare steden

Het gaat goed met de binnenstad van Enschede. De bezoekersaantallen stijgen met 3% ten opzichte van vorig jaar. Gemiddeld bezoeken 204.000 mensen wekelijks de Enschedese binnenstad. Dat blijkt uit een onderzoek van Locatus naar de prestaties van winkelgebieden in de binnenstad.
Enschede scoort met bezoekersaantallen beter dan het landelijk gemiddelde. Dat ligt dit jaar op een groei van 0.4 procent. De drie grootste binnensteden van Nederland, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, scoren een groei van 0.8 procent.  
Ook de leegstand in de binnenstad van Enschede daalt verder en ligt met 9,7% ver onder het landelijke gemiddelde van 12,3%.

Voortzetting positieve trend

De groei in Enschede is een bevestiging van de positieve trend die een aantal jaren geleden is ingezet. De economie trekt aan en de stad wordt steeds populairder. Ook de focus op Duitsland werpt zijn vruchten af. De stad is steeds meer in trek bij Duitse bezoekers.
De meest populaire dagen om Enschede te bezoeken zijn de marktdagen: dinsdag en zaterdag. 

Nieuwe winkelketens vestigen zich in Enschede

De komende maanden openen veel nieuwe winkels de deuren. Onder andere Superdry, G-Star Raw, Scotch and Soda, Costes, Claudia Sträter en Expresso hebben voor een vestiging in de Enschedese binnenstad gekozen. De flagshipstore van Zara opent in augustus dit jaar. In het oude Zarapand opent na een verbouwing de Zara Home. Hudson Bay opent naar verwachting in 2018 haar deuren in het voormalige V&D-pand aan het Van Heekplein. 

Enschede genomineerd voor beste Binnenstad

Dat het zo goed gaat met de Enschedese binnenstad is ook landelijk niet onopgemerkt gebleven. Enschede is samen met vier andere steden genomineerd voor de beste Binnenstad van Nederland. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.