nieuws

Basisschool De IJsselhof Zwolle met vertrouwen naar voetbalfinale: natuurlijk worden we eerste!

Ze moeten de Overijsselse eer vandaag hooghouden: de voetballers van groep 5 en 6 van basisschool De Ijsselhof in Zwolle. Ze staan in de finale van het landelijk schoolvoetbaltoernooi, als enige school uit Overijssel. De spanning is voelbaar bij de spelers. "Ik heb niet zo heel goed geslapen, het duurde lang voordat ik in slaap viel."
De IJsselhof neemt het vandaag op tegen vijf andere scholen uit Nederland. Elk KNVB-district heeft één afgevaardigde en voor district Oost is dat de Zwolse school. Vanochtend vertrokken spelers en supporters met de bus naar Zeist, waar de finale wordt gespeeld.

'Natuurlijk worden we eerste'

"We vinden het heel leuk dat we zo ver zijn gekomen. We zijn sowieso zesde van Nederland, als we alles verliezen." Maar daar nemen de spelers geen genoegen mee. "We worden eerste. Natuurlijk worden we eerste", zeggen de spelers vol vertrouwen. Al weten ze nog niet tegen wie ze spelen.
De tegenstanders in de poule komen uit Zoetermeer en Gemert. In de andere poule spelen scholen uit Utrecht, Nieuw Schoonebeek en Bergen op Zoom. De nummers 1 en 2 spelen kruisfinales en bepalen uiteindelijk de twee finalisten. De nummers drie spelen om plek vijf en zes. 
In het toernooi voor jongens groep 7 en 8 en meisjes 5/6 en 7/8 spelen dus geen Overijsselse scholen mee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.