nieuws

Station Zwolle krijgt tijdelijk minimuseum van Filemon Wesselink

Station Zwolle krijgt minimuseum van Filemon Wesselink
Station Zwolle krijgt minimuseum van Filemon Wesselink
Station Zwolle heeft vanaf eind september een maand lang een minimuseum van presentator Filemon Wesselink. Het museum is onderdeel van een project van het Nationaal Museum van Wereldculturen. Programmamaakster Floortje Dessing opent vanavond het eerste minimuseum in dat project op station Leiden.
Uit het depot van het Nationaal Museum van Wereldculturen hebben de deelnemers hun eigen stukken gekozen die tentoongesteld worden. Het museum heeft een collectie van ruim 375.000 objecten, waarvan het grootste deel in een depot ligt. Om die stukken aan het publiek te kunnen laten zien, is aan vijf bekende Nederlanders gevraagd een tijdelijk museum op te zetten.

Oceanië en de zee

Floortje Dessing opent vanavond dus het eerste minimuseum, in een wachtruimte van een perron van Station Leiden. Ze heeft gekozen voor objecten uit Oceanië: tijdens het maken van haar reisprogramma's heeft het eilandleven in de Stille Zuidzee heeft meeste indruk op haar gemaakt. Omdat de zee een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven de mensen in de regio, heeft Dessing objecten uitgezocht die hiermee zijn verbonden. 
Het volgende museum is dat van zanger Kenny B in Arnhem. Daarna heeft straatvoetballer en rapper Soufiane Touzani zijn museum op station Utrecht. Filemon Wesselink volgt eind september in Zwolle, kok Yvette van Boven eindigt de reeks in Amsterdam. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.