nieuws

Dit is hem: een van de helden van het water-en-ijsjesstel in Olst

Held Léon en de nog onbekende dame (rechts)
Held Léon en de nog onbekende dame (rechts)
Dames en heren, we hebben het 'superlieve stel' gevonden! Nou ja, de mannelijke helft dan. Léon Gubbels uit Bemmel (Gelderland) was een van de twee personen die afgelopen maandag water en ijsjes haalde voor zo'n dertig gestrande reizigers in Olst.
Gubbels vertelt hoe die actie maandag tot stand kwam: "Ik was met de trein onderweg naar Zwolle, toen we pas op het laatste moment hoorden over de stroomstoring. We werden geadviseerd uit te stappen in Olst, maar daar bleek weinig geregeld te zijn."

'En dat in die hitte'

Daarmee doelt Gubbels op reizigersinformatie, maar ook op ingezette bussen om de gestrande reizigers verder te vervoeren. "Er kwam bij toeval een NS-bus langs, maar de chauffeur had nog niets gehoord over de stroomstoring."
"Hij bood aan een aantal reizigers mee te nemen, maar niet iedereen paste in de bus." Dat maakte volgens Gubbels dat andere reizigers uren moesten wachten, tot er andere bussen langskwamen om ze te vervoeren. "En dat in die hitte."

IJsjes en water

Gubbels was bij het uitstappen uit de trein aan de praat geraakt met een vrouw, die aan hem vroeg of haar trein vanaf Zwolle nog wel zou vertrekken. "Ik weet verder ook niets van haar, behalve dat ze Karen heet en volgens mij een jaar of 28 is."
"Wij raakten aan de praat terwijl we stonden te wachten. Op een gegeven moment zei zij: 'Ik denk dat ik maar ijsjes ga halen voor iedereen'. Toen zei ik: 'Dan loop ik wel met je mee, dan ga ik water halen'." En zo geschiedde.

Oproep

Dat de goede daad erg gewaardeerd werd, bleek afgelopen maandag al. Een van de reizigers die profiteerde van de actie, Pauline Meijerink uit Zwolle, en de Nederlandse Spoorwegen deden een oproep. Zo'n goede daad kan namelijk niet ongenoemd voorbijgaan, vinden zij. 
Gubbels zelf heeft nog niet alle reacties op de Facebookberichten over de water-en-ijsjesactie gelezen, maar: "Misschien moet ik dat maar eens gaan doen", lacht hij.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.