nieuws

Pinautomaat in Ootmarsum hapert; soms wordt een pas vernietigd

De pinautomaat van de Rabobank in Ootmarsum is defect. Meerdere malen al kreeg de pinner de pas niet terug. Klanten worden met een brief op het apparaat gewaarschuwd voor het risico dat ze nemen.
"Vorige week nog, een mevrouw van een jaar of 85. Ze kwam naar me toe met de mededeling dat ze haar pasje niet terug had gekregen", zegt Frits Hulsink van galerie Heart of Art, schuin tegenover de pinautomaat. "En later heb ik er nog twee gesproken."

Belachelijke plaats

Zijn buurvrouw Maria Beniest van eetcafé Radboud is niet te spreken over de situatie. "Er zijn al meerdere mensen bij ons binnen geweest met de vraag wat ze moesten doen. Maar buiten die problemen met de pinpas vind ik dat de automaat op een belachelijke plaats staat. Het is een lelijk ding en we hebben er last van. We wonen boven de zaak en dag en nacht komen er mensen om geld te pinnen", zegt ze.
Veel klanten zien de brief niet als ze naar de automaat lopen. Gedachteloos gaat de pas in de gleuf en wordt de code ingetoetst. "Oh, dan heb ik wel een risico genomen", reageert een vrouw als ze wordt gewezen op de brief links naast de gleuf. "Ik wil eigenlijk nog een keer pinnen, maar dat doe ik dan maar niet."

Vijf kilometer verderop

Ootmarsum heeft nog een pinautomaat en die staat in de Albert Heijn, iets verderop. Klanten van de Rabobank, die de gok niet durven nemen bij de automaat in Ootmarsum, worden verwezen naar de automaat in Tilligte, vijf kilometer verderop.
De Rabobank heeft woensdagmiddag laten weten dat de pinautomaat in Ootmarsum inmiddels is gerepareerd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.