nieuws

Drone laat zogenaamd een bom ontploffen in stadion PEC Zwolle

In het stadion van PEC Zwolle vindt een grootschalige oefening plaats. De ambulancedienst, het Rode Kruis, de GGD IJsselland, brandweer en politie oefenen een fictieve ramp.
Tijdens een wedstrijd van PEC Zwolle komt er plotseling een drone het stadion binnenvliegen en laat boven de tribune van het uit-vak een bom ontploffen. Er vallen meerdere zwaar- en lichtgewonden.
Later blijkt de bom nucleaire stoffen te bevatten. Een dilemma voor de leidinggevenden en het bestuur van de stad. Iedereen ontsmetten? Kan de ramp zich verder uitbreiden? Vraagstukken die voor bestuurlijk Zwolle hoofdbrekens opleveren.
De eigen veiligheidsorganisatie van het stadion, het ziekenhuis, de huisartsenpost en de gemeente oefenen mee. Enkele honderden vrijwilligers figureren als slachtoffer. In totaal zijn er ruim 700 mensen bij betrokken.
Het doel van de oefening is om te kijken wat de impact is als een grote groep mensen met een ramp te maken krijgt. En er wordt gekeken hoe goed de hulpverleners met elkaar werken en gebruik maken van elkaars kennis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.