nieuws

RED Shift van Solar Team Twente gepresenteerd

Solar Team Twente heeft vanmiddag op Vliegveld Twenthe haar nieuwe zonneauto genaamd RED Shift onthuld.
Met deze auto staat het team in oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge. De auto is een halve meter smaller ten opzichte van RED One, de auto die na een ongekend spannende strijd in 2015 tweede werd in Australië.
Het team onthulde ook één van haar grootste geheime wapens van deze editie: SABINE 2.0.
"Onze kracht zit in onze wil om te innoveren en te verbeteren. Door alle verschillende technieken in de auto te optimaliseren hebben wij de beste zonneauto ter wereld kunnen bouwen", zegt Olivier Berghuis, teamleider Solar Team Twente.

De concurrentiestrijd

Dat de strijd vorige editie spannend was, blijkt uit de bloedstollende einduitslag. Solar Team Twente werd op drie minuten na eerste. "De concurrentiestrijd met de andere teams stimuleert ons te doen waar we in uitblinken: innoveren", zegt Olivier Berghuis 
"Op onze eigen kracht ontwikkelen we technieken die een antwoord geven op de zichtbare gevolgen van milieuvervuiling en globalisering. Het winnen van de Bridgestone World Solar Challenge is daarbij slechts één van de vele uitdagingen die we met het team aangaan", zegt Olivier Berghuis, teamleider van Solar Team Twente.

Geheim wapen

SABINE 2.0 is één van de grootste innovaties in RED Shift. Het is een elektronisch onderdeel in de auto dat zorgt voor een efficiëntieslag in de zonne-inkomsten van het zonnepaneel. Dankzij SABINE finishte het team in 2015 een half uur eerder. “SABINE is terug. Ze is totaal opnieuw ontworpen en dubbel zo efficiënt geworden. We verwachten dat het systeem ditmaal een uur aan tijdswinst oplevert,“ vertelt Technisch Manager en Raceleider Lars Klein.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.