nieuws

Nieuwe Deventer expositie brengt monnik Lebuïnus tot leven

Met de nieuwste technieken is de geschiedenis van Deventer tot leven gebracht. De expositie 'Stromen door de tijd. Deventer, stad van de IJssel' wordt vandaag geopend in De Waag.
Hoe is Deventer ontstaan? Welke inwoners speelden een rol in de geschiedenis van de stad? Wat heeft de rivier de IJssel betekend voor de ontwikkeling van Deventer? Op deze vragen krijgen bezoekers van museum De Waag antwoord.

Historische animaties

Als een van de oudste steden van Nederland kent Deventer een rijke historie. De plek waar meer dan 1250 jaar geleden nog slechts een rivierlandschap te zien was, is nu een levendige stad met een indrukwekkend verleden. Topstukken uit de erfgoedcollectie, 3D-reconstructies en historische animaties maken het verleden tastbaar.
Historische personages als Lebuïnus, Catharina Simons, Everhard de Saks, Herbert Dapper en Leo Halle, leiden bezoekers langs de hoogtepunten uit de stadsgeschiedenis. Voor deze tentoonstelling zijn historische beelden van Deventer ontwikkeld in augmented reality, waardoor je een beeld krijgt van onder meer de nederzetting van Lebuïnus eind negende eeuw, de Brink rond 900 en de Wellekade omstreeks 1560.
De expositie keert elke zomer terug in Museum De Waag met andere collectiestukken, verhalen, personages en 3D-reconstructies.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.