nieuws

'Signalen van brandstichting bij Preston Palace'

Er zijn signalen dat de brand van gisteravond in Preston Palace in Almelo is aangestoken. Omdat het politieonderzoek nog in volle gang is, kan hier volgens directeur Carlo Slag echter nog geen uitsluitsel over gegeven worden.
Drie personen zijn gisteren aangehouden, twee vanwege betrokkenheid bij de brand. Er zijn geen signalen dat de brand is ontstaan wegens een technisch mankement. "We krijgen de doorsnee van de maatschappij bij ons op bezoek. Helaas zitten daar ook zieke geesten tussen", zegt Slag. 

Tienduizenden euro's schade

De directeur van Preston Palace vindt het lastig om nu al te zeggen hoeveel schade zijn bedrijf heeft overgehouden aan de brand. "Ik kan nog geen bedrag noemen, maar ik verwacht dat het beperkt blijft. Ongeveer zestig tot zeventigduizend euro."
Slag prijst de samenwerking met brandweer en politie, waardoor de brand tot één kamer beperkt bleef. Op dit moment wordt geïnventariseerd hoeveel schade er is. Zo is er rookschade en klagen mensen over hun verblijf dat bruut werd verstoord.

Alert blijven

Incidenten zoals die van gisteren zijn volgens Slag niet te voorkomen. "We kunnen niets meer doen dan alert zijn." Preston Palace heeft een speciaal team opgezet om de klachten van klanten af te handelen. 
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.