nieuws

Ophef over Facebookpost waarin bijtwonden worden getoond

Foto van het toegetakelde gezicht
Foto van het toegetakelde gezicht
Op Facebook is ophef ontstaan naar aanleiding van een post waarin de 30-jarige Daniël uit Enschede wordt getoond met ernstige bijtwonden. Volgens vader Kees Stijckel viel een hond zijn zoon aan tijdens een vechtpartij bij een flat aan de Bokhorstlanden.
Tijdens de ruzie, waarbij klappen zouden zijn gevallen, sprong de hond bovenop het slachtoffer en begon te bijten. De Enschedeër liep diepe bijtwonden in het voorhoofd op. Deze zijn in het ziekenhuis gehecht.

Boos op de politie

"Ik heb dit op Facebook gezet omdat ik boos ben op de politie", zegt Kees Stijckel. "Vanmiddag ben ik met Daniël naar het politiebureau geweest. Daar wilden ze geen aangifte opnemen, omdat dat gelijk na het incident had moeten gebeuren."
"Mijn zoon was toen in shock, nog steeds eigenlijk. Dan kun je toch geen aangifte doen?"
Stijckel: "Op het politiebureau zeiden ze dat we een afspraak konden maken, voor 5 juli. Maar we konden geen aangifte doen."

Reactie politie

De politie reageert op het verhaal van Stijckel: "Meneer had wel degelijk gelijk aangifte kunnen doen maar dat wilde hij niet. Hij wilde het eerst zelf oplossen. Wil hij dan later alsnog aangifte doen, dan is 5 juli de eerstvolgende mogelijkheid."
Ook benadrukt de politie dat, ondanks dat er geen aangifte ligt, ze de zaak onderzoeken: "Het is niet zo dat we geen tijd voor hem hebben. Er is daar wat voorgevallen en dat gaan we onderzoeken. Daarvoor wachten we niet op een eventuele aangifte."

Ophef op Facebook

Op het bericht wordt veel gereageerd, veelal met afschuw en beterschap.
Ook wordt het bericht veelvuldig gedeeld. Op moment van schrijven ruim 1600 keer.

Hoe gaat het nu met Daniël?

"Hij ligt onder de medicijnen op de bank en is behoorlijk moe. Dinsdag moet hij terug naar het ziekenhuis", vertelt zijn vader.
"Dan wordt er gekeken wat er verder nog allemaal moet gebeuren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.