nieuws

Na 111 jaar valt het doek definitief voor voetbalclub Enschedese Boys

De Enschedese Boys heeft vandaag na 111 jaar de allerlaatste wedstrijd gespeeld.
De voetbalclub met een rijke historie moet vanwege financiële problemen noodgedwongen stoppen. Enschedese Boys probeerde nog te fuseren met Victoria'28 om het noodlot af te wenden, maar dat mislukte.

Pijnlijk

Aanvoerder Jeroen Gerritsen van Enschedese Boys'10 vindt het een bijzondere dag. "Dit is het laatste wapenfeit van de Enschedese Boys. We hebben hier mooie dingen meegemaakt. Dit gaan we zeker missen".
Het langst spelend lid, Harm de Jonge, zag de club veranderen. "Er is tegenwoordig geen jeugd meer, dus het moest er een keer van komen. Of dat dit jaar is of over twee jaar. Dat doet pijn".

Toernooi

De laatste wedstrijd werd tijdens een toernooi gespeeld, dat speciaal is georganiseerd om drie leden te herdenken. Uiteindelijk wonnen de Enschedese Boys'10 het toernooi.
"Het is mooi dat ze nog de laatste goal hebben gemaakt, maar dat dit na 111 jaar zo heeft moeten eindigen doet pijn. Ik denk dat het pas echt doordringt als we volgend seizoen niet meer naar dit veld gaan", vertelt bestuurder Robert Renskers. 

Geschiedenis

De club stond aan de wieg van de oprichting van FC Twente in 1965. Door een fusie tussen de Boys en Sportclub Enschede kwam de profclub tot stand. Enschedese Boys ging als amateurs verder, in de derde klasse. De club speelde ruim tien jaar betaald voetbal. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.