nieuws

Basisschool De Triangel in Hengelo gaat staken op haar eigen manier

In tegenstelling tot veel andere scholen leggen leerkrachten van basisschool De Triangel in Hengelo morgenvroeg niet het werk neer om te staken. De docenten gaan samen met de leerlingen het plein en de omgeving van de school opruimen met prikstokken. Daarmee wil de basisschool op haar eigen manier de noodklok luiden.Â
Basisonderwijzers uit het hele land leggen morgenochtend het werk een uur neer, omdat de werkdruk te groot is en het salaris te laag. Hierdoor dreigt een tekort aan leerkrachten.

Niet de juiste doelgroep

De Hengelose basisschool ondersteunt het doel, maar niet de actie. "Wij denken dat je met de stakingsactie die nu is gepland niet de juiste doelgroep treft. De leerlingen moeten hier niet de dupe van worden", vertelt leerkracht en locatiecoördinator Ineke Luisman van De Triangel.
Luisman vervolgt: "Ook tref je ouders met deze manier van staken, omdat de kinderen niet naar school kunnen en de ouders dit moeten oplossen." 

Staking

Terwijl de leerlingen en leerkrachten van De Triangel druk aan het opruimen zijn, kunnen ouders de petitie ondertekenen. Op andere basisscholen leggen leerkrachten een uur lang het werk neer. Ook reizen er docenten af naar Den Haag om een petitie aan de politiek te overhandigen. 
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.