nieuws

Politie verkoopt gestolen fietsen in Enschede

Wie vandaag dacht een goedkope fiets te kopen op het Stationsplein in Enschede, kwam bedrogen uit. De politie verkocht daar namelijk gestolen fietsen om aandacht te vragen voor heling.
"We willen mensen met deze actie duidelijk maken dat je scherp moet zijn en je boerenverstand moet gebruiken als je een fiets koopt", legt Alexander Lubbers van de politie uit.
"Vooral via Marktplaats en op straat loop je de kans op heling. En als je een gestolen fiets koopt, dan maak je je schuldig aan schuldheling. Dat betekent dat je had kunnen weten dat de fiets gestolen was."

Cameratoezicht

Sinds kort is het een stuk veiliger om je fiets te stallen in de fietsenstalling aan het Stationsplein West. In de ‘fietsflat’ is sinds april cameratoezicht om fietsendieven af te schrikken. Borden met priemende ogen versterken dit effect.
In andere stallingen, zoals het Wilminkplein, hangen al langere tijd bewakingscamera’s. Daar worden nagenoeg geen fietsen gestolen. De verwachting is daarom dat de veiligheid van de Fietsflat aanzienlijk verbetert.
De helingsactie heeft direct effect. Voorbijgangers die een fiets willen kopen, lopen in de 'val' van de politie. En Lubbers is daar alleen maar blij mee. "Mensen wegwijs maken in het verhaal en bewustmaken dat ze op moeten passen als ze een goedkope fiets zien staan. Mensen denken er vaak niet bij na. Als we ze zo op het goede spoor kunnen brengen, dan zijn we daar heel erg blij mee."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.