nieuws

'Zonder parachutespringen minder toeristen in regio Deventer'

Als er vanaf vliegveld Teuge geen parachutesprongen gemaakt mogen worden, dan loopt het aantal toeristen in de regio Deventer terug. Dat verwacht de directie van het vliegveld.
Paracentrum Teuge verzorgt de parachutesprongen. Daarvoor vliegen ze naar een hoogte van zo'n vier kilometer hoogte. Dat mag vanaf april 2019 niet meer omdat vliegtuigen van en naar de nieuwe luchthaven in Lelystad boven Teuge op dezelfde hoogte vliegen. 

Dagje uit

Ruim de helft van alle parachutesprongen in Nederland gebeurt in Teuge. Veel mensen maken daar een dagje uit van en combineren dat bijvoorbeeld met een bezoek aan Deventer. Per jaar trekt dat zo'n 60.000 toeristen naar de regio.
Het paracentrum was overdonderd door het bericht eerder deze week dat ze de deur moet sluiten. Ze zijn al jaren in gesprek om nog hoger dan vier kilometer te mogen vliegen. Als het vliegveld in Lelystad open gaat, wordt die hoogte beperkt tot maximaal één kilometer. Vanaf die hoogte is het niet veilig genoeg voor parachutisten.

Alternatieven?

Verbazing is er ook dat er niet voor een andere route is gekozen. Volgens de luchthavendirectie en het paracentrum zijn er alternatieven. De hoop is nu gevestigd om een aantal gemeenten rondom het vliegveld en op de provincies Gelderland en Overijssel. Zij kunnen mogelijk de politiek in Den Haag ervan overtuigen dat er een verkeerde keuze is gemaakt.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.