nieuws

Dorpsraad Weerselo biedt handtekeningen aan voor behoud bibliotheek (UPDATE)

Boeken
Boeken
De dorpsraad van Weerselo overhandigt verantwoordelijk wethouder Ilse Duursema van Dinkelland bijna 1000 handtekeningen voor het behoud van de bibliotheek in Weerselo.Â
De bevolking gaat de barricades op om zich te verzetten tegen de aangekondigde sluiting Met een delegatie gaat de dorpsraad de handtekeningen dinsdagavond de wethouder aanbieden voordat de gemeenteraadsvergadering van Dinkelland begint. 

Sluiting helft bibliotheken Dinkelland

Volgens de visie van het bibliotheekbestuur in Dinkelland sluiten twee van de vier bibliotheken. Het gaat om de locaties in Weerselo en Rossum. Ervoor in de plaats komt een zogeheten 'Bibliotheek op School', waar de collectie voor de jeugd tot en met 12 jaar wordt ondergebracht. Behalve Denekamp en Ootmarsum krijgt elke kern in Dinkelland met een basisschool een dergelijk alternatief.

Budget bibliotheken niet verhoogd

Het bestuur van de Bibliotheek Denekamp zegt niet anders te kunnen omdat de bodem van de schatkist door de bezuinigingen in de afgelopen 5 jaar in zicht is gekomen. Bovendien zal de gemeente het beschikbare budget voor de bibliotheek niet verhogen. Voor ouderen worden digitale mogelijkheden gecreëerd en komt er een ophaalservice. Het bibliotheekbestuur hoopt dat de raad er nog wat geld bij zal doen omdat de Bibliotheek op School ook nog gefinancierd moet worden.

Beslissing pas na zomerreces

Na een discussie tussen de partijen blijkt dat er pas na het zomerreces een beslissing over de bieb gaat komen.
Reden: in januari is er al een motie aangenomen waarin de wethouder wordt opgedragen om naar oplossingen te zoeken. Daar is zij mee bezig en die tegenpartijen willen haar die tijd gunnen om de klus te klaren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.