nieuws

Titia van der Stelt geeft voedingsadvies op maat voor renners in de Tour de France

Zaterdag gaat de Tour de France weer van start, 21 etappes met als eindbestemming Parijs, maar wat eten wielrenners om het eindpunt te bereiken? Sportdiëtiste Titia van der Stelt uit Enschede zorgt ervoor dat de renners van Team Sunweb de juiste voeding binnenkrijgt tijdens de tour.
Team Sunweb gaat met vijf Nederlanders naar de Tour de France. Mike Teunissen, Laurens ten Dam, Roy Curvers, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer uit Hardenberg hebben de selectie gehaald. Tom Dumoulin, winnaar van de Giro d'Italia, zal dit jaar niet deelnemen aan de Tour de France. Hij neemt rust. 

Paar slokken wijn

Van der Stelt biedt een voedingspakket op maat, maar perst de renners niet in een keurslijf: "Als ze zich prettig voelen door meer te eten, mogen ze dat van mij rustig doen. Dat geldt ook voor het gebruik van alcohol. Als iemand rustig wordt van een paar slokken wijn en er beter door slaapt, heb ik daar geen problemen mee," zegt ze in Overijssel Vandaag op TV Oost. 
Overigens gaat Van der Stelt niet mee naar Frankrijk. "Ik geef adviezen op afstand en volg de Tour op de buis. Ik ga alleen even naar de start in Düsseldorf om ze succes te wensen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.