nieuws

Commotie om scherm onnodig, door Voedselbank Almelo zelf geplaatst

Scherm door Voedselbank geplaatst
Scherm door Voedselbank geplaatst
De commotie onder politieke raadsfracties in de gemeente Almelo over de plaatsing van een scherm voor de rij wachtenden bij de Voedselbank is onterecht en onnodig. De schermen zijn door de Voedselbank zelf geplaatst, zegt woordvoerder Henk Zielhuis van de Voedselbank Almelo.  Â
Hij reageert daarmee op de ophef die is ontstaan over het bewust afschermen van klanten die staan te wachten voor de Voedselbank. De Minimapartij en Leefbaar Almelo vinden het een ongewenste vertoning, die de tweedeling in de maatschappij benadrukt.

Scherm tegen weer en wind

Het scherm aan de voorkant van het gebouw beschermt de rij wachtenden klanten niet tegen de blikken van passanten, maar is daar neergezet ter bescherming tegen weer en wind, laat Zielhuis weten. "De mensen staan in de kou, de wind, de regen of de zon te wachten en dat is niet prettig. De klanten hebben zelf om deze bescherming gevraagd."
Dat de Almelose politiek zich druk maakt om het scherm dat een tweedeling van de maatschappij zou benadrukken, vindt Zielhuis een vreemd verhaal. "Kennelijk hebben zij het opgevat dat de directe omgeving van de Voedselbank niet geconfronteerd wil worden met de rij voor de Voedselbank, maar dat is niet het geval. Wij hebben de afgelopen jaren nooit een klacht ontvangen van mensen uit de omgeving die zich zouden storen aan de rij wachtenden."

Voorheen stonden medewerkers Voedselbank op de tocht

Dat sinds enkele weken daadwerkelijk een rij van wachtenden aan de voorkant van het gebouw staat, heeft te maken met de interne situatie. Toen de rij mensen zich voorheen aan de zijkant van het gebouw kwam melden, stonden juist medewerkers van de Voedselbank binnen op de tocht. Door de entree naar de voorzijde van het gebouw te verplaatsen is dat opgelost.  
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.