nieuws

Route van de RoeiChallenge voor oud-mariniers gewijzigd door code geel

Pech en vertraging voor de roeiers van de RoeiChallenge vandaag. Door code geel kunnen zij de oorspronkelijke route naar Wilhelmshaven in Duitsland niet roeien; er moet een tussenstop gemaakt worden in de stad Groningen.
De RoeiChallenge wordt geroeid door een groep oud-mariniers, om geld op te halen voor de 'buddy's in nood'.
Onder deze buddy's vallen oud-mariniers die op missies klachten hebben opgelopen, zowel lichamelijk als geestelijk. Een van die stoornissen is het bekende PTSS, het posttraumatische stresssyndroom.

'Golven gevaarlijk hoog'

Frank Rekers uit Hengelo is een van die roeiers, en bestuurder van de stichting van de challenge. "Eemshaven, de oorspronkelijke eindbestemming van vandaag, kan niet worden bereikt. Momenteel zijn de golven gevaarlijk hoog en de wind te hard voor de sloepen."
Daarom roeien de mariniers vandaag een andere route, door de stad Groningen en Delfzijl in de provincie Groningen. Daardoor roeit de club bijna de helft van hun oorspronkelijke route vandaag meer, in totaal zo'n tachtig kilometer.

Betekenisvol

De RoeiChallenge bestaat uit 36 roeiers, oud-mariniers uit het hele land. Een aantal van hen heeft zelf klachten gekregen, waardoor de RoeiChallenge voor hen nog betekenisvoller is.
Zondag zijn ze Den Helder gestart, de aankomst is aanstaande zaterdag in Wilhelmshaven. "Die eindbestemming blijft ongewijzigd", zegt Rekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.