nieuws

Doneeractie voor nieuwe auto gezin Enschede: teller staat op 850 euro

De doneeractie van Silvana Jalving voor haar buren Renate en Dennis Scheepers loopt nu vier dagen en inmiddels staat de teller op 850 euro. Daarmee is het beoogde bedrag nog niet binnen, om de auto te vervangen die afgelopen maandag uitbrandde, is 3.000 euro nodig.Â
Silvana bedacht zich geen moment nadat ze de auto van Renate en Dennis in vlammen op zag gaan en startte de doneeractie. Bijna vijftig mensen maakten al een bedrag over: "Een iemand heeft zelfs anoniem 100 euro overgemaakt. Elke keer als er een donatie gedaan wordt, moet ik weer huilen."
Ook Renate Scheepers is erg geraakt door de doneeractie: "Dit is zo'n grote pleister op de wond. Al die lieve berichtjes en donaties, ik krijg er kippenvel van." Silvana hoopt dat er genoeg geld binnenkomt om binnen enkele weken een auto te kunnen kopen voor haar buren, omdat ze dan nog naar hun vakantieadres in Oostenrijk kunnen rijden.

De actie van Silvana werd ook opgemerkt door de gemeente Enschede en leek gevolgen te hebben voor haar uitkering. Lees hier het verhaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.