nieuws

Fractievoorzitter CU Staphorst Dik Vedder stopt ermee

Dik Vedder
Dik Vedder
Fractievoorzitter Dik Vedder (57) van de ChristenUnie in Staphorst stopt ermee. Op dinsdag 11 juli beleeft hij zijn laatste raadsvergadering. Raadslid Alwin Mussche volgt Vedder op.
Vedder zit veertien jaar in de gemeenteraad van Staphorst, sinds 2014 als fractievoorzitter. Na al die jaren vindt hij het genoeg geweest. Hij verkocht zijn huis en gaat binnenkort met zijn vrouw in een appartement in Zwolle wonen. Deze week lichtte de lokale politicus zijn fractie in. 
Sinds 1979 woont Dik Vedder in Staphorst. Hij begon als politieman, nu heeft hij een eigen projectbureau voor de stoffering van bedrijfspanden en scholen.
Vedder staat erom bekend geen blad voor de mond te nemen. Hij is wars van gekonkel, achterkamers of bureaucratische toestanden. In de lokale politiek en zeker in Staphorst levert dat nogal eens spanningen op. 
Vedder is ook niet te beroerd om het zijn coalitiegenoten en zijn eigen fractie behoorlijk moeilijk te maken. Zo was hij vorig jaar als enige van zijn vierkoppige fractie voor een extern onafhankelijk onderzoek naar de moeilijke dossiers op het gebied van ruimtelijke ordening in de gemeente en hij was ook niet van plan zijn mening te herzien. Het onderzoek kwam er niet tot zijn spijt en verbijstering.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.