nieuws

Hoe is het om blind les te krijgen? De Hoekstee in Beerzerveld probeerde het uit

Op de langste dag van het jaar, 21 juni, waren de leerlingen van groep 5/6 van PCBS De Hoekstee in Beerzerveld even blind. Om te ervaren hoe dat is kregen ze een ochtend les met blinddoek.
Henk Martens, directeur van de school legt uit waarom: "In groep 5/6 zit een blind meisje, Yara. De leerlingen zitten al 6 jaar bij haar in de klas, ze ervaren haar blind-zijn niet als iets bijzonders."
"Maar omdat we het belangrijk vinden dat kinderen leren omzien naar mensen met een handicap hebben we meegedaan aan de actie 'Blind voor 1 dag'. Dit is een actie van het Oogfonds."

Hoe ging het in zijn werk?

Martens: "'s Ochtends kregen de leerlingen buiten op het plein hun blinddoek om. Zodat ze ook ervaren hoe het is om de school in te lopen als je niets ziet."
"Daarna ging het onderwijs 'gewoon' van start. Dit leverde een paar goede lessen op voor de kinderen. Zoals: wat krijg je mee als je naar het jeugdjournaal 'kijkt'?"
De kinderen uit groep 5/6 hebben, om te ervaren hoe het is voor Yara, tot de pauze met een blinddoek om les gehad.#beerzerveld #ommen pic.twitter.com/TR0GIwbpCt
— PCBS De Hoekstee (@PCBSDeHoekstee)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.